Cover voor Bedrijfskritische communicatie

Bedrijfskritische communicatie

Het belang van betrouwbare communicatienetwerken voor uw bedrijf

Bedrijfskritische communicatie

Betrouwbare communicatie is voor ieder bedrijf van groot belang. Zeker als een betrouwbaar netwerk een vereiste is voor de veiligheid van uw personeel. Als vaste partner van overheidsdiensten en industriële organisaties voor wie missie- en bedrijfskritische communicatie cruciaal is, weten wij exact welk netwerk en apparatuur passen bij uw organisatie.

Vertel me meer

Waarom bedrijfskritische netwerken?

Als bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van uw communicatienetwerk, is het erg belangrijk dat bedrijfskritische communicatie prioriteit krijgt binnen uw bedrijf. Daarbij dient uw communicatienetwerk aan de huidige eisen en technieken te voldoen. Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over:

  • De toekomstbestendigheid van uw netwerk?
  • De veiligheidsgarantie van uw netwerk voor uw personeel?
  • Wat er gebeurt als het netwerk onderbroken wordt?
  • En of uw netwerken uw mensen nog altijd op de juiste manier ondersteunen?

Zo ziet u: altijd en overal bereikbaar zijn, is letterlijk van levensbelang.

Bedrijfskritische communicatie

Uw bedrijfskritische netwerk

De kans is groot dat uw bedrijf gebruikmaakt van bedrijfskritische netwerken. Denk bijvoorbeeld aan radiocommunicatie, LTE (4G/5G) en oproep- of omroepinstallaties.

Elk netwerk heeft een eigen gebruikersdoel met bijbehorende randapparatuur. Welke oplossing u ook kiest, bedrijfszekerheid is altijd van cruciaal belang. Want als uw personeel hun werkzaamheden verricht in uitdagende omstandigheden, dan is het van levensbelang om ten alle tijden te kunnen communiceren en alarmeren. Werkt uw personeel bijvoorbeeld vaak alleen? Dan is betrouwbare communicatie de ideale oplossing. Zo is uw personeel altijd bereikbaar en kunnen ze veilig alleen op pad. In situaties waarin iedere seconde telt, zijn wij uw betrouwbare partner.

Cover voor

Waarmee helpen we?

Door onze jarenlange ervaring in bedrijfskritische communicatie weten we precies wat past bij uw organisatie. We bieden de volgende diensten aan:

Radionetwerken

Betrouwbare en veilige radionetwerken zijn cruciaal voor bedrijfskritische communicatie. Voor elke toepassing zoeken we naar het best passende netwerk. Zo kunt u gebruik maken van een private netwerk of van het netwerk van een landelijke netwerkoperator. Ook geven we advies over de connectiviteit op basis van uw behoeften aan capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Hoe we dat doen? Abiom biedt lokale analoge en digitale netwerken op basis van onder andere VHF, UHF, Tetra-, DMR- en LTE-techniek. In samenwerking met landelijke netwerkoperatoren richten wij een persoonlijke omgeving in, geheel gericht op uw voice- en databehoeften. Als system integrator zorgen we er ook voor dat uw netwerken naadloos integreren of hybride als migratietraject zoveel mogelijk aansluiten op uw bestaande randapparatuur en netwerken.

bedrijfskritische Radionetwerken

Randapparatuur en accessoires

Een veilig netwerk is niet compleet zonder de juiste randapparatuur en accessoires. Portofoons, mobilofoons, pagers en bodycams moeten betrouwbaar zijn en optimaal functioneren onder alle omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een zeer industriële omgeving, waarbij apparatuur met solide en betrouwbare specificaties onmisbaar is. Voor dit soort omstandigheden leveren we ATEX-apparatuur. Deze apparatuur is stof- en waterdicht, en veilig voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen (IP67).

Abiom weet uit ervaring wat het beste bij uw organisatie en werkzaamheden past. Vanuit deze expertise hebben we een uitgebreid assortiment aan hard- en softwareoplossingen die voor iedere omgeving en elke gebruiker een perfecte combinatie van randapparatuur en accessoires bieden.

Randapparatuur & accessoires

Push-to-talk-communicatie via publieke en private netwerken

Wilt u uw netwerk voorbereiden op de toekomst? Dan is Abiom uw ideale partner. Wij helpen u graag met de overstap van uw huidige netwerk, naar een toekomstbestendig breedband netwerk (MCPTX of BCPTX). Zo kunt u niet alleen communiceren via spraak, maar ook via data en video.

Daarnaast bieden wij met onze eigen ontwikkelde MCPTX- en BCPTX-applicatie Lifeline betrouwbare communicatie via een hiervoor geschikte smartphone met 4G of 5G, of via POC-radio (Push to talk over Cellular), en LTH-570 (voor de BCPTX-gebruiker). Lifeline heeft alle functionaliteiten die portofoons en mobilofoons ook hebben. Hoe dit werkt? U maakt gebruik van LTE-techniek of het LTE-netwerk. Dat betekent dat onze oplossing zowel via een publiek netwerk als een privé 4G- of 5G-netwerk inzetbaar is. Zo zorgen we voor een communicatieplatform voor directe, veilige en snelle groepscommunicatie in bedrijfskritische situaties. En we integreren het systeem natuurlijk gemakkelijk met uw bestaande communicatienetwerken.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor hybride-oplossingen. Wij combineren uw huidige systeem dan met het nieuwe breedband systeem. We zorgen ervoor dat de immigratie naadloos verloopt. Zo bereiden we uw bedrijf en personeel voor op toekomstbestendige en betrouwbare communicatie.

 

Cover voor

24/7 Service

Net als onze apparatuur en technologie, is ook onze service van hoge kwaliteit. In de hele Benelux bieden we 24/7 onze service- en onderhoudsdiensten aan. Vanuit ons Network Operating Center monitoren wij dag en nacht uw systemen. We ondersteunen onze gebruikers optimaal in het beheren van hun netwerken. Zo zorgen we samen voor de veiligheid, overzicht én continuïteit van personeel en proces!

Hoe dat er in de praktijk uitziet? Wij integreren gemakkelijk in de bestaande omgeving en bieden zowel lokale als gehoste oplossingen. Zo zijn uw systemen 24/7 voorzien van bewaking en beveiliging. Wilt u het beheer liever zelf regelen? Dan kan natuurlijk ook. Hierin adviseren we u graag.

24/7 Service

Samen bouwen aan veiligheid en continuïteit

Samen zorgen we dat veiligheid en continuïteit gewaarborgd worden binnen uw organisatie. Abiom richt nieuwe systemen zo in, dat ze optimaal aansluiten op uw bestaande processen en legacy systemen. We zorgen dat het netwerk, de apparatuur en de accessoires zijn aangepast op uw bestaande systemen en perfect samenwerken. Door onze jarenlange ervaring en een divers klantenbestand weten we precies welke oplossingen het beste passen bij uw organisatie. U kunt bij Abiom terecht voor advies en ontwerpen, maar ook voor totaaloplossingen voor uw communicatie-infrastructuur. Zo bouwen we samen aan de veiligheid en continuïteit van uw bedrijf en personeel.

meeting bedrijfskritische communicatie

Meer weten over bedrijfskritische communicatie? Wij helpen u graag.

Met ruim 25 jaar ervaring in systeemintegratie, zijn we uw partner voor een betrouwbaar bedrijfskritisch communicatie. Met een eigen research & developmentafdeling in huis, kijken we altijd naar de beste oplossing voor uw organisatie. Wilt u meer informatie? Of bent u op zoek naar passend advies? Wij staan voor u klaar: uw uitdaging, is onze expertise.

Vertel me meer

Onze partners

Hou mij op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf u dan nu in.