Cover voor bedrijfskritische communicatie

Bedrijfskritische communicatie

Het belang van betrouwbare communicatienetwerken voor jouw bedrijf

Bedrijfskritische communicatie

Betrouwbare communicatie is voor ieder bedrijf van groot belang. Zeker als een betrouwbaar netwerk een vereiste is voor de veiligheid van je personeel. Als vaste partner van overheidsdiensten en grote bedrijven voor wie missie- en bedrijfskritische communicatie cruciaal is, weten wij precies welk netwerk en apparatuur passen bij jouw organisatie.

Jouw bedrijfskritische netwerk

De kans is groot dat jouw bedrijf gebruikmaakt van missie- of bedrijfskritische netwerken. Denk aan:

 • LAN;
 • WAN;
 • Wifi;
 • Portofonie/PMR (analoog, DMR of tetra);
 • Private GSM;
 • DECT;
 • BLE;
 • Omroep;
 • Oproep;
 • Paging;
 • Of PZI.

Elk netwerk heeft een eigen gebruikersdoel met bijbehorende randapparatuur. Welk netwerk je ook kiest, met één druk op de knop sta je in contact met al je collega’s.

Cover voor

Waarom bedrijfskritische netwerken?

Veel bedrijfsprocessen zijn afhankelijk van je bedrijfskritische netwerk. Het is dan ook belangrijk dat bedrijfskritische communicatie prioriteit krijgt binnen je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over:

 • De toekomstbestendigheid van je netwerk?
 • De veiligheidsgarantie van je netwerk voor je personeel?
 • Wat er gebeurt als het netwerk onderbroken wordt?
 • En of je klaar bent voor Industrie 4.0?
Intelligente gehoorbescherming

Waarmee helpen we?

Door onze jarenlange ervaring in missie- en bedrijfskritische communicatie weten we precies wat past bij jouw organisatie. We bieden de volgende diensten aan.

Radionetwerken

Betrouwbare en veilige radionetwerken zijn cruciaal voor missie- en bedrijfskritische communicatie. Voor elke toepassing zoeken we naar het best passende netwerk. Ook geven we advies over de connectiviteit op basis van jouw behoeften aan capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Hoe we dat doen? Abiom biedt lokale analoge en digitale netwerken op basis van onder andere VHF, UHF, Tetra-, DMR- en LTE-techniek. In samenwerking met landelijke netwerkoperatoren en met eigen SIM-oplossingen richten wij een persoonlijke omgeving in, geheel gericht op jouw voice- en databehoeften. Zo zorgen we dat het nieuwe netwerk perfect aansluit op je bestaande randapparatuur en netwerken.

Cover voor

Randapparatuur en accessoires

Een veilig netwerk is niet compleet zonder de juiste randapparatuur en accessoires. Portofoons, mobilofoons, pagers en bodycams moeten betrouwbaar zijn en optimaal functioneren onder alle omstandigheden. Abiom weet wat goed werkt en wat het beste bij jouw organisatie en werkzaamheden past. Vanuit deze expertise hebben we een uitgebreid assortiment aan hard- en softwareoplossingen die voor iedere omgeving en elke gebruiker een perfecte combinatie van randapparatuur en accessoires bieden.

Cover voor

Push-to-talk communicatie

Wil jij klaar zijn voor de toekomst? Onze push-to-talk-app Lifeline biedt betrouwbare communicatie via je smartphone. Lifeline heeft alle functionaliteiten die portofoons en mobilofoons ook hebben. De app maakt gebruik van Long Term Evolution (LTE). Dat betekent dat je bedrijf een privé 4G- of 5G-netwerk heeft. Lifeline is hét communicatieplatform voor directe, veilige en snelle groepscommunicatie in missiekritische situaties. En we integreren het systeem gemakkelijk met je bestaande communicatienetwerken.

Cover voor

24/7 Service

Net als onze apparatuur en technologie, is ook onze service van hoge kwaliteit. In de hele Benelux bieden we 24/7 de beste service. Vanuit ons Network Operating Center in Houten monitoren wij dag en nacht jouw systemen. Via gebruiksvriendelijke grafische user interfaces ondersteunen we onze gebruikers optimaal in hun taken. Zo zorgen we samen voor de veiligheid, overzicht én continuïteit van personeel en proces!

Hoe dat er in de praktijk uitziet? Wij integreren gemakkelijk in de bestaande omgeving en bieden zowel lokale als gehoste oplossingen. Zo heb je de bewaking en beveiliging van jouw systemen 24/7 in eigen beheer. Wil je de bewaking en beveiliging bij ons neerleggen? Dat kan natuurlijk ook!

Cover voor

Samen bouwen aan veiligheid en continuïteit

Maatwerk is het uitgangspunt in alles wat we doen. Abiom richt nieuwe systemen zo in, dat ze optimaal aansluiten op jouw bestaande processen en legacy systemen. We zorgen dat het netwerk, de apparatuur en de accessoires zijn aangepast op jouw systemen en perfect samenwerken. Door onze jarenlange ervaring en diverse klantenbestand weten we precies welke oplossingen het beste passen bij jouw organisatie. Je kunt bij Abiom terecht voor advies en ontwerpen, maar ook voor totaaloplossingen voor jouw communicatie-infrastructuur. Zo bouwen we samen aan de veiligheid en continuïteit van jouw bedrijf.

Cover voor

Meer weten over bedrijfskritische communicatie? Wij helpen u graag.

Met ruim 25 jaar ervaring in systeemintegratie, zijn we jouw partner voor een betrouwbaar bedrijfskritisch netwerk. Met een eigen research & development in huis, kijken we altijd naar de beste oplossing voor jouw organisatie. Wil je meer informatie? Of ben je op zoek naar passend advies? Wij staan voor je klaar!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf je dan nu in.