Emmy

‘Bij Abiom heerst echt een samen-gevoel’

Emmy van Erp (24) kwam twee jaar geleden bij Abiom in dienst als productiecoördinator. Nu is ze verantwoordelijk voor het beheer van het  nieuwe ERP-systeem.

Systemen doorgronden en processen begrijpen: al tijdens haar studie Technische Bedrijfskunde werd Emmy van Erp enthousiast van het idee zich hier elke dag mee bezig te kunnen houden. “Ik wil echt snappen hoe een hele organisatie precies werkt en kan me daar helemaal in verliezen”, legt ze uit.

Bij Abiom krijgt ze daarvoor volop de kans. Ze reageerde twee jaar geleden op een vacature voor productiecoördinator. “Ik wilde werken bij een niet al te groot technisch bedrijf. Een prettige bedrijfscultuur was voor mij een belangrijke voorwaarde en die heb ik hier zeker gevonden. Voor corona lunchten we elke dag samen en dan bouw je echt een band op met je collega’s. Iedereen hier is open naar elkaar en als er nood aan de man is helpen we elkaar graag. Er heerst hier echt een samen-gevoel.” 

Razendsnel wegwijs
In de eerste weken maakte ze op een gestructureerde manier kennis met Abiom en de producten en diensten die het bedrijf verkoopt. “Zo werd ik razendsnel wegwijs gemaakt in de organisatie. Ik had in die beginperiode ook een soort mentor, iemand aan wie ik alles kon vragen. Dat werkte heel goed. En iedereen kwam zich aan me voorstellen. Ik voelde me dus heel welkom.” 

In de eerste maanden bij Abiom gaf Emmy leiding aan de productieafdeling en zorgde ze voor een geoliede planning. “Ik sprak daarvoor veel met collega’s van verkoop en inkoop en met collega’s in de werkplaats. Ik probeerde zo goed mogelijk te begrijpen wat iedereen deed. Binnen een half jaar hadden we flink wat verbeteringen doorgevoerd op de afdeling. Ik vind het tof als ik ergens een politieagent zie en weet dat hij of zij rondloopt met een portofoon die wij hebben opgeleverd.”

Flexibiliteit behouden

De afgelopen tijd werkte Emmy aan de implementatie van een nieuw ERP-systeem, nu houdt ze zich bezig met de verdere verbetering daarvan. “Toen deze kans voorbij kwam greep ik die met beide handen aan. Ik vind dit echt een fantastische klus, omdat ik hiervoor echt het hele bedrijf heb moeten leren kennen en alle processen onder de loep heb moeten nemen. Alle afdelingen, productie, service en repair, moeten met dit systeem kunnen werken. Tegelijkertijd moeten we onze flexibiliteit behouden. We zitten nu in de opstartfase en blijven doorontwikkelen, zodat uiteindelijk het werk van al mijn collega’s makkelijker wordt en we onze klanten nog beter kunnen helpen.”