Abiom wint grote opdracht bij IFV voor ondersteunende brandweer- en ambulancevoertuigen (LADV)

1 februari 2021
Cover voor Abiom wint grote opdracht bij IFV voor ondersteunende brandweer- en ambulancevoertuigen (LADV)

De komende jaren gaat Abiom voor de brandweer de volledige op-, om- en inbouw verzorgen van honderden bussen en tientallen pick-uptrucks. Abiom won de tender van het Instituut voor Fysieke Veiligheid samen met Mercedes-Benz voor de bussen en met Ford voor de pick-uptrucks.

Abiom is voor de brandweer geen onbekende. Het Wijchense bedrijf dat gespecialiseerd is in missiekritische communicatie en voertuigopbouw verzorgt voor verschillende korpsen al jaren de inbouw van communicatie- en ict-oplossingen. Nu komt daar op de bussen en pick-ups onder meer bestickering en de opbouw en inbouw van signalering bij.

Oplossingen op maat
De verschillende brandweerkorpsen gebruiken de voertuigen voor diverse doeleinden, ook heeft elk korps z’n eigen manier van werken. Daarom kunnen de korpsen naast de standaarduitrusting die Abiom gaat verzorgen ook nog kiezen voor maatwerk, vertelt Michael Berends die vanuit Abiom de tender begeleidde.

“In onze werkplaatsen in Wijchen komen de voertuigen rechtstreeks van de fabrikant binnen. Daar kunnen we ze volledig customizen: we kunnen achterin de bussen kasten en laden inbouwen, een tafel en noem maar op. De pick-ups kunnen we bijvoorbeeld voorzien van een lier en sidebars. En ook qua communicatie en ict kunnen we maatwerk leveren.” 

Abiom werkt voor signalering en communicatie al jarenlang met gerenommeerde merken als Federal Signal Vama en Sepura. “We weten precies wat deze apparatuur kan en hoe we die optimaal kunnen inbouwen. En ook niet onbelangrijk: bij bijzondere wensen van de klant, kunnen we zelf aanpassingen doen. We hebben dan ook enorm veel zin om met deze opdracht aan de slag te gaan.”