Bedrijfsprofiel

Mission Critical Solutions Group (MCS Group)

Abiom is onderdeel van de Mission Critical Solutions Group, een Nederlandse groep van bedrijven die zich richt op professionele Radio- en Datacommunicatie.
Door een combinatie van technologieën biedt de Mission Critical Solutions Group superieure oplossingen aan waarmee wij voor onze klanten Mission & Business Critical Communication oplossingen leveren. De technologieën worden samen met software aangeboden om slimme technologieën en ‘one-stop-shop’-oplossingen met plug & play geïntegreerde technologieën te creëren. Ons werkgebied beslaat de gehele Benelux. Daarbuiten werken wij met toegewijde partners.

Cover voor
Cover voor

Abiom

Abiom bestaat uit meerdere afzonderlijke business units waaronder Abiom Communication Systems, Abiom Fleetsystems, Abiom Special products, Abiom Command & Control Solutions en C-pro.
Iedere unit heeft zijn eigen specialisatie en identiteit. De bundeling van know how en de jarenlange ervaring van ons team is de kracht van de groep. Voor nagenoeg ieder vraagstuk op het gebied van missie- en bedrijfskritische communicatietechnologie vinden wij een antwoord. ‘Bestaat niet’ zit niet in ons DNA, de oplossing komt er. Onze opdrachtgevers dagen ons doorlopend uit, zij moeten onder alle omstandigheden kunnen vertrouwen op feilloos werkende communicatie in hun werkproces, op een missie en tijdens een inzet.

Missie

“Zorgdragen voor betrouwbare en innovatieve communicatie & signalerings oplossingen en bijhorende diensten ten behoeve van professionele werkomgevingen”.

Mission statement

Abiom is de toonaangevende en innovatieve speler in de Benelux met betrekking tot de ontwikkeling, levering, productie en service van hoogwaardige missie en business kritische communicatie oplossingen en voertuig signalerings systemen ten behoeve van professionele werkomgevingen.

Strategie

De strategie van Abiom richt zich op technologieleiderschap binnen onze missie en met onze samenhangende kerntechnologieën in onze business-segmenten. Als onderdeel van het strategieproces zijn vier speerpuntgebieden geïdentificeerd: Kennispartner, Klant Centraal, Innovatief en Persoonlijke Ontwikkeling. Aan de hand van deze pijlers geven wij onze strategische richting aan en hebben we concrete doelstellingen geformuleerd hoe we invulling geven aan het strategieproces.

Abiom Communications Systems

De business unit Abiom Communication Systems (ACS) is marktleider in Nederland op het gebied van missie kritische communicatie binnen de Openbare Orde en Veiligheidssector (OOV). Het portfolio van ACS is op dit gebied zeer uitgebreid en volledig. Alle facetten welke voor de OOV benodigd zijn om hun dagelijkse werkzaamheden op het gebied van communicatie uit te voeren zijn aanwezig. Daarnaast vinden er op dit moment volop ontwikkelingen plaats richting nieuwe toekomstige platformen (4G / LTE) op het gebied van missie kritische communicatie.

Cover voor
Cover voor

Abiom Fleet Systems

De business unit Abiom Fleet Systems voorziet complete wagenparken van communicatieapparatuur, mobiele data oplossingen, signalering- en video apparatuur. Daarnaast voorzien we bedrijfswagens van diverse maatwerk inrichtingen waaronder gereedschapsrekken, alarmen, imperialen, vloer- en wandbetimmeringen, bekleden, laadkleppen, andere elektrische installaties (12V, 24V en 220V) en accessoires. In gespecialiseerde werkplaatsen worden voertuigen en motoren omgebouwd. Groter materieel of vaartuigen worden op locatie op- of omgebouwd.

Abiom Command & Control Solutions

De business unit Abiom Command & Control Solutions (ACCS) is voortgekomen uit de van oudsher bekende Radio Communicatiespecialist Hessing die sinds een aantal jaren bij Abiom hoort. Abiom CCS heeft een grote reputatie binnen de industrie, zorg en infrastructuur met o.a. Schiphol als belangrijke klant.

Cover voor

Abiom Communications Systems België

De Belgische vestiging van Abiom is al jarenlang een goed ingevoerde organisatie die het producten en dienstenpallet van Abiom afgestemd heeft op de specifieke eisen en wensen van Belgische organisaties. Door een sterke focus op de Federale Politie, Brandweer en Federale overheidsdiensten is ook hier een marktleidende positie verkregen. Van groot belang hierbij is de intensieve samenwerking met ASTRID, de gespecialiseerde telecomoperator voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België.

Cover voor