Projectleider M/V (32-40 uur)

De Mission Critical Group is een bedrijvengroep met meer dan 25 jaar ervaring in professionele radio- en datacommunicatie en een uitstekende staat van dienst. MCG bestaat uit afzonderlijke business units waaronder Abiom Communication Systems (Nederland en België), Abiom Fleet Systems, Abiom Special products, Abiom Command & Control Solutions en Lifeline.

Iedere unit heeft zijn eigen specialisatie en identiteit. Tientallen regionale en landelijke veiligheidsdiensten, grote industriële bedrijven, zorginstellingen en organisaties rondom complexe infrastructuur maken gebruik van onze expertise op het gebied van missie- en bedrijfskritische radiocommunicatie, mobiele data en voertuigopbouw.

Ons werkgebied beslaat de gehele Benelux. Daarbuiten werken wij met toegewijde partners.

De bundeling van know how en de jarenlange ervaring van ons team is de kracht van de groep. Voor nagenoeg ieder vraagstuk op het gebied van missie- en bedrijfskritische communicatietechnologie vinden wij een antwoord. ‘Bestaat niet’ zit niet in ons DNA, de oplossing komt er.

Onze klanten zijn Missie of Business kritische bedrijven waar veiligheid en kwaliteit van groot belang is. Innovatief, flexibiliteit en service- en klantgericht zijn onze kernwaarden en de kwaliteit van onze diensten, producten en mensen staat voorop.

Functie

Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van de projecten (intern en extern) en heb je de leiding over een projectteam. De projecten waarvoor jij verantwoordelijk bent zijn zowel kort- als langlopende projecten. De projecten kunnen in alle binnen de MCS group actieve ondernemingen plaatsvinden.

De belangrijkste taak is het coördineren van diverse projecten en het aansturen van het projectteam. De Projectleider is verantwoordelijk voor het goed functioneren van zijn team en het correct opleveren van het project binnen de gestelde doelen, budget en kwaliteitseisen.

Het coördineren van het project gebeurt in samenwerking met verschillende afdelingen binnen de MCS group, bijvoorbeeld Afdeling Sales & Support (Buiten- en Binnendienst), Product Management, Engineering, TD, werkplaats, productie en inkoop.

Je bent van begin tot eind verantwoordelijk voor een goede en gedegen uitvoering van het project en rapporteert hierover periodiek aan je leidinggevende. Je bent tevens verantwoordelijk om na  afronding van de projectopdracht het project goed over te dragen naar de service afdeling.

Om deze rol tot een succes te maken, is het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt en een sterke servicegerichte instelling hebt. Bovendien ben je praktisch onderlegd, accuraat, flexibel, stressbestendig, initiatiefrijk en kun je goed plannen en prioriteiten stellen.

Je werkt binnen het Projectbureau samen met twee directe collega’s en jouw leidinggevende is de Manager Service & Projects. Je werkt voor alle bedrijfsunits binnen de MCS group.

 Taken 

 • Het opzetten en plannen van een project: de Projectleider stelt in overleg met teamleiders zijn projectgroep samen, maakt een taakverdeling en een tijdsplanning binnen de projectgroep, zorgt voor de juiste kennis binnen het project, bewaakt alle activiteiten en geeft regelmatig een terugkoppeling over de status van het project aan de leden van de projectgroep en de directie. Wanneer de Projectleider op een project mogelijkheden ziet voor een uitbreiding van de opdracht, zal hij dit doorgeven aan de afdeling Sales zodat daar op ingespeeld kan worden.
 • Materiaalbeheer: De Projectleider zorgt ervoor dat de juiste producten en materialen op het project aanwezig zijn. Hiervoor is duidelijke communicatie met de afdeling Inkoop, Logistiek en Sales & Support noodzakelijk.
 • Contact met de opdrachtgever: Als Projectleider communiceer je met je projectteam en interne opdrachtgever/Directie. Daarnaast ben je ook het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en andere belanghebbende van het project.
 • Uitvoering en bijsturen van een project: De Projectleider is verantwoordelijk voor het consequent monitoren en goed uitvoeren van het project. Hiertoe moet hij aan het eind van een project alle uitgevoerde werkzaamheden nalopen en controleren en samen met de klant zorgen dat het project afgesloten is. De Projectleider dient bij mogelijke escalaties na overleg met zijn projectteam en interne opdrachtgever/Directie of opdrachtgever weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.
 • De projectadministratie is een essentiële schakel in de nacalculatie, facturering, de omzetbepaling en uiteindelijk het bedrijfsresultaat. Het is daarom belangrijk een goede en volledige projectadministratie op te zetten en nauwkeurig bij te houden.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur opgeleid in een technische richting of Bedrijfskunde.
 • Cursus(sen) behaald voor projectmanagement methodieken zoals Prince2 of Agile/Scrum
 • Ervaring met projectmatig werken binnen een Projectbureau (PMO)
 • Affiniteit voor professionele netwerk communicatie en ICT
 • Klant- en oplossingsgericht denken
 • In staat overzicht te houden in een complexe en dynamische omgeving
 • Kennis en ervaring met troubleshooten
 • Kennis en ervaring met MS Office en MS Project
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • In het bezit van Rijbewijs B
 • In het bezit van projectmanagement certificering IPMA-D of C is een pré
 • Ervaring in een soortgelijke functie is een pré

Wij bieden

 • Een innovatieve en dynamische werkomgeving
 • Een zelfstandige en afwisselende functie met ruimte voor eigen inbreng
 • Een prettige werksfeer in een informeel bedrijf
 • Mogelijkheden tot persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een auto van de zaak, 25 verlofdagen en 13 ADV dagen o.b.v. een 40-urige werkweek.

Naast de juiste ervaring en achtergrond vinden wij het ook erg belangrijk dat er een persoonlijke klik is met de organisatie en het team.
Indien je in aanmerking wilt komen voor deze functie, ontvangen wij je CV en motivatiebrief graag zo spoedig mogelijk op werken@abiom.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lieke Eikholt via +31 24 373 44 22.